4 Temmuz 2012 Çarşamba

Dantel Sevgim :)

Herkese selam ben Z,bir önceki postta bitiremediğim elbisemden bahsetmiştim, malesef hala bitiremedim.Araya bir dantel etek girdi nedense:) (F olsa hemen derdi ,hadi hadi üşendim desene bir elbiseyi kaçgündür bitiremedim diye) Olmadığı için rahatım bu konuda :) Cuma günü kesin karşınızda olucak ama:) Neyse gelelim dantel eteğimize, kendilerini uzun zamandır dikmek istiyordum. Malum dikilecekler listem baya bir uzun olduğundan, sıra gelememişti .Bugüne kısmetmiş ne diyeyim.Tatil de yada bir davette giymeyi planlayarak diktim .Üstüne beyaz bir büstiyer tarzı, birşey dikmek istiyorum. Bakalım o ne zamana kısmet olucak.
 Eteğimin yapım aşamalarına gelirsek; Mart 2008 burda sındaki 123 nolu kalıbı kullandım. Sadece etek kalıbını tabiyki:) Yanlız tavsiyem böyle bir etek yapmayı düşünüyorsanız, benim düştüğüm hataya düşmeyin, biraz daha çan yapmanızı öneririm. Çünkü yürümek biraz zor .Buyüzden tek yandan hafif yırtmaç koymayı düşünüyorum, rahatlıkta önemli sonuçta. Düşmekten iyidir:)Modelde arka ortasından ek parça olarak kuyruk vardı, ben onu iptal ettiğim içim böyle olduğunu belirtmeliyim.Çok sıkıntı yok ama biraz daha etek ucu çan olsa, problemsiz olucaktı neyse çok uzatmadan fotoğraflara geçeyim artık:)

Astarıda aynı kalıptan kesitim.İlk öce pensleri kapattım ,sonra da tek yanlarını diktim. İkisinin de yüzü yukarı bakacak şekilde yerleştirip, belden birleştirdim.




Sonra astarla danteli ,yandan fermuar açıklığı ölçüsü kadar tek yandan birbirlerine tutturdum. Ve fermuarı diktim.Yan dikişi fermuardan sonra diktiğimi söylemeliyim ,esnek kumaşlarda fermuar dikerken yöntemim bu ,ilk yan dikişi kapatıp fermuarı diktiğimde kaymalar olabiliyor ,benim çözümüm bu yönde:)Yanlış teknik olsada sonuç doğru:)



Malesef eteği üstümde göremiyeceksiniz :(foto çekicek kimseyi bulamadım.Askıda çok hoş durmasada, üstümde süper olduğunu söyliyebilirim.



                                  Umarım beğenmişsinizdir.Herkese kocaman öpücükler:))

13 yorum:

  1. bayıldığımı söyleseeeeemmm???? Z!!! n'aptın sen kuzummmm :)) ama ben iç kumaşının tam oturan, dış dantelini ise kloş etek gibi olmasından yanayım.. vücut hatları malum :DD öperim çoook, ellerine sağlık fıstığımmm :*

    YanıtlaSil
  2. ben danteli çok severim en çokta siyah renkte çok güzel durduğunu düşünüyorum..eteğinizde çok guzel olmuş ama dediğiniz gibi biraz dar gibi olmuş yırtmaç güzel olur ..

    YanıtlaSil
  3. sedcim çok saol canımın içi:)senin dediğinde süper olur benim astar da dar ama dantel kısmıda dar:)aah F yokki birde üstümde göreydin. tek pişmanlığım biraz daha çan yapamamak.öpüyorum çokk

    YanıtlaSil
  4. sevil aslan; dantel sevilmezmi:)siyah bencede en çok yakışanı .dalgınlığıma geldi farkedemedim darlığını:) neyseki çözümler bitmez. yırtmaç olmadı iki yana üçgen ilave parça:)

    YanıtlaSil
  5. dantelin her türlüsüne hastayım:)dantelle ilg postlarımdan biri:

    http://herseydenbirtutam-undenied.blogspot.com/search/label/dantel

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş :)
    bir de bişey sormak istiyordum acaba bursada bildiğin kozmetik ya da parfümeri tarzı yerleri ister yorum olarak istersen mail atarak bildirirsen çok sevinirim hepimiz bilgilenelim di mi? :D
    busra_candar1997@hotmail.com

    YanıtlaSil
  7. yetenek aayrı birşey;) bursalı blogdaşlarım benimmm:* birgün görüşmek üzere inş.

    YanıtlaSil
  8. modaliza; evettt bursalı blogdaşlar bir an önce buluşabiliriz. inşallah:) çok güzel olur:)

    YanıtlaSil
  9. kozmetik bir aşktır;kesinlikle paylaşmalıyız çok güzel bir fikir.gerçi bursa da malum olanaklar çok kısıtlı.genellikle boyner den alıyorum .zaman zaman çok güzel kampanyalar olabiliyor bu tür dönemlerde haberleşmekte çok güzel olur.farklı olarak söyliyebileceğim koruparttaki ROMA kuaförün içinde MAC ürünleri satılıyor.tabi kısıtlı ama istediklerimizi getiriyorlar.

    YanıtlaSil
  10. undenied; seninde yazında bahsettiğin gibi herşeye çok yakışıyor .ayakkabı ,çanta,kıyafet..hepsinde ayrı bir güzel duruyor..

    YanıtlaSil
  11. Wouw bir harika olmuş hazır gibi...Beni yanınıza çırak olarak alır mısınız :)

    YanıtlaSil
  12. kuğuçe; ayy canım bizde usta değiliz ama :) herzaman bekleriz .

    YanıtlaSil

Ben diyorum ki;