27 Temmuz 2012 Cuma

Singer 14 SH 754 Overlok Makinası

Herkese selam.
Bugün sizlere overlok makinamızı tanıtacağız. Ciddi bir yazı olacak, üzgünüz :)

Overlok makinaları dikişin olmazsa olmazı değiller. Fakat temiz dikişler ve dikişe hız katma konusunda harikalar. İlk başta gözünüzü korkutabilirler. (Ben F) İlk başta benim gözüm korkmuştu. Dört tane bağımsız ip. Karmaşık bir iç aksam. Nasıl olacak yahu dedim ilk başta. Ama alışınca herşey gayet basit.






Makinaya ait detaylı teknik bilgiye Singer'in web sayfasından ulaşabilirsiniz. Web sayfasında sağ tarafta bulunan pdf formatındaki kullanma kılavuzu da gayet faydalı bilgiler içeriyor. Gelelim makinamızın genel görünümüne;




İplerin takılmasını net bir biçimde anlatmak için video çektik. Biraz uzunca olacağı için üç parça halinde yayınlıyoruz. Umarız anlaşılır olabilmiştir. İplik takma şeması da şöyle görünüyor;






Sonuç olarak makinamızı çok seviyoruz. Umarız bu post biraz olsun işe yarar olabilmiştir. Herkese kucak dolusu sevgiler...

18 yorum:

  1. merhaba güzel bir anlatım olmuş overlok makinasının iplerini bağlamak çok zordu ben hiç beceremiyordum :)

    YanıtlaSil
  2. Nesrin; elimizden geldigince anlatmaya calistik. Video nasil olmus sence. Umarim begenmissindir. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Overlock'dan dilimize direk girmiş olan overlok kelimesi; değişik kumaş çeşitlerine ve işlemlere göre farklı tipleri bulunan; sürfile, temizleme, birleştirme amacıyla kullanılan dikiş makinesinde gerçekleştirilen işlemdir. Overlok makinası da bu işlemi yapan makinadır.
    ayrıntılı bilgi için aierxin.wordpress.com

    YanıtlaSil
  4. aierxin.wordpress.com
    çok ilginç bilgiler içeren, yaşama ve insana dair paylaşımlarda bulunan bir blogmuş. tebrikler. böyle blog sitelerinin artmasi dilegiyle.

    YanıtlaSil
  5. daha ne olsun süper olmuş tşkler bize de detaylıca anlatığın için ;)

    YanıtlaSil
  6. 3 iplikle çalışırken maviyi çıkarman gerekli:)

    ellerine anlatımına saglık ,son videoyu isledim sadece;))

    YanıtlaSil
  7. Aierxin; cok tesekkur ediyoruz verdigin faydali bilgiler icin :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Dikis dersi; yesil mi demisim videoda :) kusura bakmayin yanlislik icin. :) tesekkurler izledigin icin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Dünyaca ünlü kozmetik, parfüm ve makyaj markaları, en hoş kokular, fırsatlar ve yüksek müşteri memnuniyeti ile hizmetinizdeyiz.
    Güncel parfüm fiyatları için sitemizi sık sık ziyaret etmeyi unutmayın.
    Son trend Erkek Parfümleri ve Bayan Parfümleri hakkında bilgiler, haberler ve ünlülerin parfümlerini blog sayfamızda bulabilir ve sizde takip ettiğiniz ünlülerin parfüm ve makyaj sırlarını öğrenebileceksiniz.
    Çok yakında dünya markalarının en çok tercih edilen Kozmetik modellerini sizlere en ucuz fiyatlara sitemizde bulabileceksiniz.

    YanıtlaSil

  10. merhabalar,
    overlok makinası ile ilgili videoları açamıyorum.Gizli diyor izleyebilmem için ne yapmam gerekir
    yardımcı olabilir misiniz ?

    YanıtlaSil
  11. serap; sorunun ne olduğunu anlayamadık. En son görünür haldeydi. Gizlemedik ama bir problem olmuş sanırım. En yakın zamanda çözeceğiz. Uyarınız için teşekkür ederiz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. videoları izleyemiyor muyuz :(
    Çok ihtiyacım var. Bende yeni aldım ama bir türlü kullanamıyorum. iplik takmadamı problem anlayamadım. Değil gibide ama sorun ne çözemiyorum bir türlü:( İplik gerginlik ayarınız ve iğne numaranız nedir acaba? Sorun onlardamı bilemiyorum. 4 gündür kurcalıyorum ama nafile:( Önden dikiş güzel gözüküyor fakat arkadan iplikler yerine oturmamaış yani çok bol iplikler. Bir fikriniz varmı sorun ne olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sumeyye biraz gec cevap olacak sanirim ve belki sorunu sen cozmus de olabilirsin,ama ayni sorunu yasayan arkadaslar icin sunu soyleyebilirim; her kumas kalinligi farklidir. Satenler,sifonlar, ketenler ve denim kumaslarda iplik sikilik ayarlari farkli. Sag taraftaki gerginlik ayar dugmesinen ayarlayabilirsiniz bu durumu. 4 ipligin gerginlik ayarlarinda eger alt ipliklerin bolsa onlarin numarisini da dusurmelisiniz. Kucuk sayilara dogru sikilasiyor. Umarim uardimci olabilmisimdir. Sevgiler...

      Sil
  13. Merhaba bende singer Overlok makinası almayı düşünüyorum. Kullanımından memnun musunuz? Kalın kumaşlara Overlok yapabiliyor musunuz?

    YanıtlaSil
  14. kalın kumaşlarda kullanılabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  15. Bu ev tipi overlok makinesinin ignelerinin ileri geri gitme ayari varmi yokmu. Ben yeni aldim makineyi ve üst lüper ignesini kirdim ayagi tam oturtmadigim icin. Yaptirdim ve simdi de ignelere cok yakin asiri hatta dip dibe inip cikiyolar bu normalmi yine ignelere carpip kirilacak diye endiseliyim bi ara ignelerin arasindan gecti hatta üst lüper parcasi???

    YanıtlaSil
  16. Bu ev tipi overlok makinesinin ignelerinin ileri geri gitme ayari varmi yokmu. Ben yeni aldim makineyi ve üst lüper ignesini kirdim ayagi tam oturtmadigim icin. Yaptirdim ve simdi de ignelere cok yakin asiri hatta dip dibe inip cikiyolar bu normalmi yine ignelere carpip kirilacak diye endiseliyim bi ara ignelerin arasindan gecti hatta üst lüper parcasi???

    YanıtlaSil
  17. Bu ev tipi overlok makinesinin ignelerinin ileri geri gitme ayari varmi yokmu. Ben yeni aldim makineyi ve üst lüper ignesini kirdim ayagi tam oturtmadigim icin. Yaptirdim ve simdi de ignelere cok yakin asiri hatta dip dibe inip cikiyolar bu normalmi yine ignelere carpip kirilacak diye endiseliyim bi ara ignelerin arasindan gecti hatta üst lüper parcasi???

    YanıtlaSil

Ben diyorum ki;