22 Eylül 2012 Cumartesi

Moda Evi Vol.1 ; Balmain

Herkese kocaman kocaman sarılarak başlıyorum yazıma. Çok yoğun bir hafta yaşadım. Bu arada ben F. Bu yoğun haftanın sonunda hala kafa patlatmaya devam ediyorum. Ama zorlama bir şekilde değil içimden gelerek... Bu hafta girişimcilik eğitimi başladı. Hani Kosgeb'in düzenlediği duymuşsunuzdur. 6 Hafta sürecek. O konuyla ilgili detaylı bir post hazırlayacağım sunum günümden önce. :) Gelelim bugünün konusuna;

Haftaiçinde ünlü modaevleri ile ilgili kendimce bir veritabanı oluşturma isteği geldi bana. Prada'dan başladım. Nedenini bilmiyorum. İtalyanların moda anlayışını daha elegan bulduğumdan değil. (Ki daha eleganlar bence) Sonra Chanel ile devam ettim. Sonra da bu hazırladığım derlemeyi neden blogda paylaşmıyorum ki dedim. Bu sabah niyetim Prada hakkında mini mini bir yazı hazırlamaktı. Fakat gece rüyamda bu sezon bayıldığım Balmain bir pantolon gördüm. Nasıl gördüğümü hiç sormayın zira aklınızı almak istemem :) Ha bu arada pantolon şu;



Sonra neden ilk önce Balmain hakkında yazmıyorum dedim. Zira gerek tasarımcısı, gerek 2012-2013 sonbahar/kış koleksiyonu ele alındığında kişisel kanaatim ilk sırayı alması gerekiyor. Baştasarımcı Olivier Rousteing,






Balmain'de ikinci sezonunu geçiren 26 yaşında genç bir tasarımcı. Ama bu sezon genç yaşına aldırmaksızın (sanırım herkes aynı fikirdedir) bende "modanın dahi çocuğu" imajı çizdi.

Z- Lafı da sokarım diyosun yani?
F- :) Böyle bir ünvan varsa, Rousteing bunu sonuna kadar hakeden tek isim diyeyim en iyisi ben :)

Balmain'e özetle bakacak olursak;
İkinci dünya savaşı sonrası kurulmuş bir fransız moda evi. Pierre Balmain tarafından kurulmuş. Vakti zamanında dönemin Ava Gardner, Bridget Bardot, Ruth Ford gibi ünlü aktristlerini, first ladylerini giydirmesiyle ünlenmiş bir modaevi.



Monsieur Balmain'in ölümünden sonra 1982 de dümene sağ kolu Erik Mortensen geçiyor.






Daha sonra Oscar de la Renta  1993 yılında modaevinin başdizaynırı oluyor.


 Balenciaga ekolünden yetişmiş, Lanvin baştasarımcılığını yapmış De la Renta 2002 yılına kadar Balmain'in başında kalıyor. Kendinden önceki iki isim gibi modaevinin klasik ve lüks çizgisini devam ettiriyor.( Oscar de la Renta özellikle bridal kolleksiyonuyla büyüleyen bir marka. 2013 koleksiyonundaki bir parça aklımı aldı. mutlaka inceleyin)

2011 yılından itibaren Christophe Decarnin ile Balmain'de hava değişimi başlıyor.


Balmain'den önce Paco Rabanne'in sanat direktörü olan fransız Decarnin, devraldığı klasik çizgiyi, modern ve keskin hatlara başarılı bir biçimde dönüştürüyor. İdi.

Nisan 2011 tarihinden itibaren Balmain baş tasarımcısı Olivier Rousteing kişisel kanaatim olarak daha farklı bir stil getirdi. Bence 2013 kış koleksiyonu en az Pierre Balmain tasarımları kadar klasik ve lüks buna ek olarak güncel, hatta rock havası bile var denebilir.

Rousteing kış koleksiyonu için ilhamını; Richard Burton'ın Elizabeth Taylor'a hediye ettiği Faberge yumurtasından almış.





Son olarak huzurlarınızda Balmain 2012-2013 Sonbahar/Kış koleksiyonundan görüntüler...

























Koleksiyonun tamamı için buradan...

Herkese kucak dolusu sevgiler...


3 yorum:

  1. hoş bir post olmuş :)

    http://fashionisable.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. fashionisable; teşekkürler :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. users the exact believe brought floors tag to as many places as you cangrocery [url=http://www.burchjp.com]トリーバーチ[/url]mind that Avon is a MLMMulti Level example years ago I had a summer job with [url=http://www.burchjp.com]トリーバーチ 靴[/url]any BackdoorProrath associated DLL files 3 important The android forum brings http://www.burchjp.com[/url] important The android forum brings offering a selection of diving goodies for

    YanıtlaSil

Ben diyorum ki;