9 Mayıs 2012 Çarşamba

Z.A' nın günü kurtarma çabası


Havaların güzelleşmesiyle balkon sezonunu açmış bulunmaktayım.Fakat şöyle bi sorunum var ki; balkon takımındaki minderleri (Muhteşem ev hanımlığım sayesinde) yıkarken, 2 beden küçülmesine yol açtım. Yapılcaklar listemde uzun süredir var olan bu problem, akşam misafirleri balkonda ağırlamak düşüncesiyle birleşince, ben de harekete geçmek zorunda kaldım. Acil,hızlı ve pratik (Baştansavma ama sonuç tatmin edici) bir biçimde nasıl yaptığımı aşağıda paylaşıyorum.

  Minderlerim,
evde bulduğum deri görünümlü kumaşım,

yapım aşamaları;

Önce kalıpsız, ölçüsüz minderi kumaşa  yatırdım.
Üstüne katladım. Ve iğneledim.


Diktim ve içine geçirdim.

 Kenarları katlayıp teyelledim (Normalde çıtçıt veya fermuar yapmayı düşünüyordum fakat aciliyetten dolayı elde tutturdum.

Çıkan kulakları içe kıvırıp diktim.



Veee sonrası...





Amerikan servisler çeyizden. Ve şahsım tarafından tamamen el dikişi ile yapılmıştır.
35x47 cm. ölçüsünde siyah deri kesilir. 5 cm. kalınlığında lame deriden çerçeve kesilir. Simli şeritle birleştirilir. Yonca deseni yine lame deriden kesilip, tek sıra payetle siyah deri tabana aplike edilir.



Yeni diktiğim kılıflarla, bu amerikan servisleri çok uyumlu buldum. Umarım siz de beğenmişsinizdir.

Bu arada kumaşların tamamı pazardan (Deriler de dahil). Hepsinin toplam maliyeti 15 lirayı bulmaz. Ama emeğime paha biçilemez :)

8 yorum:

  1. yorumun için çok teşekkür ederim .takipte kalmaya devam et :)) umarım begenmişsindir...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş gerçekten, hem minderler hemde servisleri çok beğendim. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederiz aslı begenmene çok sevindik.servisler için bi kaç tane daha farklı model paylaşıcaz umarım onlarıda beğenirsin..

      Sil
  3. sevgili arkadaslarim resimleriniz ihsaniyeden mi?ertugrulkent mi?yaa bende bursa da olmaliydim simdi.evimiz once ataevlerdeydi sonrada,altinsehirdeydi.oralari birakip almanyaya geldik.altiparmagi,cekirgeyi universite yollarini coook arsinladim,coook.simdi dostlarimi,sevdiklerimi orada biraktim.ama hic bir zaman sipsak koltuk ortuleri dikebilecek kadar becerikli olamadim ben..

    YanıtlaSil
  4. nerdeyse komşuymuşuz ertuğrulkentteyiz malum altınşehirle artık birleşti sayılır :)şimdide çok uzak sayılmayız teknoloji sayesinde. blog vesile farklı yerlerde olsakta birbirimizi tanımak önemli olan .çok farklı bir samimiyetiniz var yazılarınızı okurken o anda yanınızdaymışız gibi bir hisse kaplıyor insan. aslında yazıcak okadar çok şey var ki şimdilik zamana bırakıyorum ve size bursadan kucak dolusu sevgiler gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  5. maşallahhhhhh
    maşallahhhhh
    dicek şey bulamıyorum
    valla sen bir kurs ver katılıcam

    YanıtlaSil
  6. herşey tadında; canım çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Beğenmene çok sevindim. :) İnşallah ileriki zamanlarda workshop gibi birşeyler düzenleyebiliriz. Güzel fikir. Öpüyoruz kocaman

    YanıtlaSil

Ben diyorum ki;